Wat is coachen?

Algemeen gezegd is coachen een manier om gezonde mensen een doel laten behalen door persoonlijke begeleiding, die laagdrempelig en oplossingsgericht is. Een coach ondersteunt en begeleidt hierin.  

Iedereen is uniek en ontwikkelt zich lichamelijk, sociaal en emotioneel, maar wel in eigen tempo. Een nieuwe fase brengt vaak ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Spannend en blije of onzekere en verdrietige.

Samen kunnen we gaan kijken hoe je hiermee om kunt gaan. Ik heb daarvoor geen vastomlijnd plan. We bekijken per keer wat er nodig is. 

 

Ik ben een echt “mensen” mens en werk dan ook graag met mensen, kinderen, jongeren en volwassenen. Daarbij vertrouw ik op mijn intuïtie die mij door mijn levenservaring en opgedane kennis, eigenlijk nooit in de steek laat.


Door diverse opleidingen en trainingen die ik door de jaren heen heb gevolgd kan ik op het gebied van rouw & verlies een compleet pakket aanbieden.

Want coaching bij rouw & verlies is een ruime omschrijving van een klachtenpalet wat kan ontstaan waarvoor coaching soms nodig kan zijn.

Verlies en rouw ontstaan niet alleen bij een overlijden van een dierbare. Er zijn zoveel oorzaken meer voor het ontstaan van een rouwproces.

Je kunt hierbij denken aan het verliezen van je baan, je vriendjes na een verhuizing, verlies van je gezondheid door een niet te genezen ziekte, je veilige plek door een echtscheiding (zowel als ouder en als kind), het overlijden van je trouwe huisdier. En zo zijn er nog veel meer op te noemen.

Wanneer een verlies niet goed verwerkt is, kunnen hierdoor ook andere klachten ontstaan waardoor je ongemerkt stress kunt opbouwen en tegen een burn-out aanzit of al hebt. Of de klachten hangen samen met een ingrijpende emotionele gebeurtenis.

Met de specialisaties Stress en Burn-out coaching en EMDR kan ik dan veel betekenen in een begeleidingstraject.

Neem vrijblijvend contact op voor meer info.