Wat is coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die erop gericht is gezonde mensen een doel te laten behalen. Dit doen we door inzicht en gedrag positief te benaderen. De coach ondersteunt en begeleidt hierin. De klant heeft een doel wat vooraf bepaald is en soms ook tussentijds wordt bijgesteld.

 

Er zijn 2 vormen van coaching waarin ik me gespecialiseerd heb, vooral omdat hier mijn hart ligt, namelijk coachen met mijn hond en coaching bij rouw en verlies. 

 

Het coachen met hond is helaas door omstandigheden op een laag pitje komen te staan. Juffrouw Janszen, mijn nieuwe pup, en ik zijn samen in training om dit weer te kunnen gaan doen. Het hele verhaal kun je hier lezen.

 

Coachen bij rouw en verlies is een ander verhaal. Rouw en verlies horen bij het leven. Net zoals dag en nacht bij elkaar horen. Daar krijgen we allemaal vroeg of laat mee te maken. Als coach begeleid ik kinderen/jeugdigen en hun ouders bij dit proces. En dan denken we niet alleen aan verwerken van het overlijden van een dierbare. Lees hier meer over deze vorm van coaching.